Tee kuntosalistasi turvallinen

Kuntosali on paikka, jossa monet ihmiset viettävät paljon aikaa, sillä onhan liikkuminen yksi elämän tärkeimmistä asioista. Kuntosalilla liikkumisen tulisi tietenkin myös aina olla kaikille turvallista. Jos olet yrittäjä joka omistaa kuntosalin, tee siis kuntosalistasi turvallinen näiden yksinkertaisten ohjeiden avulla.

Hanki kunnolliset laitteet

Kuten jokainen tietää, niin kuntosalilla olevat laitteet ovat salin pääasia. Hankkimalla kuntosalillesi hyvät sekä kestävät laitteet voit välttyä tapaturmilta sekä ylimääräisiltä kustannuksilta.

Varmista myös, että hankkimissasi laitteissa on tarrat, jossa neuvotaan miten laitetta käytetään, sillä varsinkaan uudet asiakkaat eivät välttämättä osaa käyttää niitä, ja saattavat satuttaa itsensä niissä, erityisesti, jos he käyttävät liian isoja painoja aloittaessaan kokeilemaan laitetta.

Näiden lisäksi tulee laitteet tarkistaa tietyin väliajoin, sillä kaikki laitteet kuluvat, joka on ihan normaalia. Erityisesti laitteet joissa käytetään paljon painoja, kuten jalkaprässi, tulisi tarkistaa huolellisesti kohtuullisin väliajoin.

Muut turvallisuuteen liittyvät asiat

Laitteiden lisäksi kannattaa varmistaa, että myös kuntosalin muut tarvikkeet ovat kunnossa. Isompia haavereita varten osta yksi rankalauta, sillä siitä voi olla hyvinkin paljon apua, jos joku satuttaa selkänsä vaikka maastavetoa tehdessä.

Ensi-apulaukku tulee tietysti olla, ja sen lisäksi kannattaa myös varmistaa, että henkilökunta osaa antaa ensi-apua mahdollisen vahingon tai kohtauksen sattuessa. Yleiseen turvallisuuteen liittyen voi miettiä, kannattaisiko kuntosalille hommata nappi, jota painaessa paikalla ilmestyy vartija.

This entry was posted in Vinkit. Bookmark the permalink.