Kuntosaliharjoittelun aloittaminen

Kuntosalitreenaamisen aloittamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Netti on pullollaan sopivia harjoitteluohjelmia aloittelijoille. Kuntosaleilla on myös henkilökuntaa, joka mielellään avustaa sinua treenaamisen alkuun. Jos haluat henkilökohtaisempaa valmennusta ja ohjausta voit myös palkata henkilökohtaisen valmentajan, eli personal trainerin tekemään juuri sinulle sopivan treeniohjelman.

Ennen treenaamisen aloittamista sinun kannattaa hieman miettiä, että mitkä ovat tavoitteesi kuntosaliharjoitteluun. Jokaisella on yksilölliset syyt mennä kuntosalille, mutta treenaamisen tavoitteita voi kuitenkin jakaa erilaisiin kategorioihin. Haluatko esimerkiksi kasvattaa lihasmassaa vai ovatko tavoitteesi pelkästään kunnon kohottaminen. Voit haluta myös saada painoasi alemmas ja kehoasi kiinteämmäksi. Syitä on monia, mutta tavoitteet määrittävät paljon saliohjelman sisältöä.

Harjoittele vapaapainoilla tai laitteilla turvallisesti

Monesti aloittelevat kuntosaliharjoittelijat treenaavat ensin laitteilla ja vasta sitten vapaapainolla. Vapaapainoharjoittelu vaatii enemmän tekniikkaa, koska tuet liikkeitä kehollasi silloin. Kuntosalilaitteet helpottavat aloittelevaa harrastaajaa, koska niiden avulla voit keskittyä rauhassa ja turvallisesti itse liikkeen suorittamiseen. Laitteilla harjoitellessa vähennät myös riskiä aloittelijoille tyypillisten kuntosalionnettomuuksien tapahtumiselle.

Kun kehityt treenaamisessa niin kannattaa siirtyä enemmän vapaapainojen pariin. Esimerkiksi kyykky levytangolla on monipuolinen liike, joka treenaa lähes koko kroppaa. Erityisesti toki jalkoja. Toinen hyvä vapaapainoliike on penkkipunnerrus. Mitä tahansa liikettä treenaatkaan, muista aloittaa kevyesti. Se on tärkein neuvo oikeastaan minkä voit saada. Ei kannata ahnehtia painojen kanssa. Tuloksia saat vain, kun treenaat oikein ja sopivilla painoilla. Jos treenaat kotona, on ensiaputarvikkeet hyvä olla lähellä. Myös saleilla on nykyään tarvittavat ensiaputarvikkeet onnettomuuksien varalla. Lue edellinen artikkelimme Kuntosalin turvallisuus.

This entry was posted in Fitness, Vinkit. Bookmark the permalink.